Update

PVV wil dat interim-directeur Maasstad opstapt

Het Rotterdamse Maasstadziekenhuis. © ANP Inzet: Peter Weeda. Beeld
Het Rotterdamse Maasstadziekenhuis. © ANP Inzet: Peter Weeda.

De nieuwe interim-directeur bij het Maasstad Ziekenhuis Peter Weeda moet daar zo snel mogelijk weer weg. Daarvoor pleit de PVV bij minister Edith Schippers van Volksgezondheid.

ANP/Redactie

Aanleiding is een artikel in de Volkskrant van vandaag. Volgens de krant zou Weeda eerder elders ontslagen zijn.

De PVV vindt zijn benoeming als opvolger van de opgestapte directeur Paul Smits 'een onzinnige beslissing'. PVV-Kamerlid Karen Gerbrands wil dat Schippers het bestuur van het ziekenhuis, waar 28 mensen zijn overleden die besmet waren met de Klebsiellabacterie, onder toezicht stelt.

Ook de SP-Kamerlid Henk van Gerven is tegen de benoeming van Weeda, die lid was van de raad van toezicht van het ziekenhuis. 'Het is niet te verkopen dat de raad van toezicht uit haar midden een interim-bestuurder aanstelt. Dit wekt de indruk van belangenverstrengeling. Daarnaast wekt het weinig vertrouwen dat een falende toezichthouder een falende bestuurder moet vervangen.'

Volgens Van Gerven staat Weeda ook bekend als iemand die in het verleden herhaaldelijk gouden handdrukken van enkele tonnen heeft opgestreken, bijvoorbeeld bij het ministerie van Onderwijs en bij Vektis, het onderzoekscentrum voor de zorgverzekeraars.

Van Gerven: 'Het is bijzonder ongepast om na de grote maatschappelijke verontwaardiging over de vertrekpremie van Paul Smits, opnieuw een beruchte graaier aan te stellen. De raad van toezicht lijkt van een andere planeet te komen als ze denkt hiermee het vertrouwen te herwinnen. Met zo'n besmet verleden red je geen besmet ziekenhuis.'

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden