PVV steunt oorlog maar premier moet toch weg

(ANP) Beeld
(ANP)

De PVV van Geert Wilders heeft geen moeite met de oorlog in Irak. „Er was toen een sluitende juridische redenering. Volgens mij vindt premier Balkenende dat nog steeds, maar hij ging onterecht door de knieën voor de PvdA."

Ondanks de steun van de PVV voor de besluitvorming van het eerste kabinet Balkenende om de inval in Irak te steunen, vindt Wilders dat de premier zijn biezen moet pakken. Vanwege de slechte informatievoorziening aan de Kamer. „Dat schaadt het vertrouwen in de politiek en in dit kabinet. Als de minister president niet een wonderbaarlijk goed antwoord heeft, gaan wij een motie van wantrouwen indienen.”

D66-leider Pechtold vroeg Wilders waarom hij alle bevindingen van de commissie Davids terzijde schuift maar wel de passage over de voorlichting aan de Kamer heel serieus neemt. „Doet u dat omdat u dan de zoveelste motie van wantrouwen kunt indienen?” Wilders: „Nou, er is wel eens om minder een motie ingediend. Informatievoorziening aan de Kamer is cruciaal. Het is een essentieel punt voor ons bestaan in dit Huis.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden