PVV-Kamerlid werkt aan reactie op beschuldigingen

(Novum) - Tweede Kamerlid Dion Graus van de Partij voor de Vrijheid (PVV) werkt de komende weken aan een reactie op beschuldigingen die in de afgelopen weken tegen hem zijn gedaan. Dat heeft de PVV donderdag laten weten. Eerder weigerde de fractie in de media te reageren op beschuldigingen in onder meer NRC Handelsblad, omdat zij te druk zou zijn met het nieuwe werk in de Tweede Kamer.

Dagblad De Limburger citeerde donderdag een politieaangifte waarin zou staan dat Graus in oktober 2002 zijn toen acht maanden zwangere vrouw zodanig heeft mishandeld dat ze in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Artsen die de toenmalige vrouw van het Limburgse Kamerlid begeleidden, zouden van een 'zeer bedreigende situatie' hebben gesproken. De politie wil hierop niet reageren. Eerder meldde NRC Handelsblad al dat tegen Graus verschillende aangiften zijn gedaan.

Volgens de Limburgse krant zijn tegen de 39-jarige Graus zeker zes aangiften gedaan van mishandeling, bedreiging en stalking. Daarbij zou sprake zijn van doodsbedreigingen. Zo zou Graus hebben gedreigd de keel van zijn voormalige schoonvader door te snijden en diens huis in brand te steken.

Geert Wilders, fractievoozitter van de PVV, benadrukt donderdag dat de beschuldigingen aan het adres van Graus nooit zijn bewezen en dat aangiften tegen hem nooit hebben geleid tot vervolging. "De fractie vindt het van belang dat de heer Graus in de gelegenheid wordt gesteld op de nieuwe verwijten te reageren en deze te weerleggen. Hier zal hij de komende weken aan werken", luidt de verklaring van Wilders. "Maar voor de fractie staat vast dat zonder bewezen schuld niemand, strafrechtelijk of politiek, mag worden veroordeeld."

Het Kamerlid, dat met Wilders bevriend raakte toen hij vorig jaar een documentaireserie over hem maakte voor TV Limburg, maakt zich in de Tweede Kamer sterk voor dierenrechten. Hij pleit voor een nationaal dierenalarmnummer en een levenslang verbod op het houden van dieren door veroordeelde dierenbeulen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden