PvdA wil kinderbijslag op Antillen

Kinderen verwelkomen koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens hunn bezoek vorig jaar aan het dorp Soto op Curacao. Beeld anp
Kinderen verwelkomen koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens hunn bezoek vorig jaar aan het dorp Soto op Curacao.Beeld anp

Gezinnen met lage inkomens in Caribisch Nederland moeten kinderbijslag krijgen, zodat kinderen daar niet de dupe worden van armoede. Het kabinet moet werk maken van het versterken van de kinderrechten op Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Die oproep doet PvdA-Kamerlid Roelof van Laar vandaag naar aanleiding van een Kinderrechtentop in Leiden, georganiseerd door onder meer Unicef.

Van Laar wijst erop dat de drie eilanden Nederlandse gemeenten zijn, maar de sociale voorzieningen zijn er een stuk minder dan in de rest van Nederland. Zo bestaat er geen kinderbijslag. Er is wel een belastingvoordeel voor ouders met kinderen, maar gezinnen met de laagste inkomens profiteren daar niet van. Van Laar wil dat het kabinet in actie komt.

Sinterklaas
De VVD ziet niets in het pleidooi van de coalitiepartner. ,,Sinterklaas is weer in het land!'', spot VVD-Kamerlid Anne Mulder in een reactie.

PvdA-Kamerlid Roelof van Laar (links) tijdens een Tweede Kamerdebat. Beeld anp
PvdA-Kamerlid Roelof van Laar (links) tijdens een Tweede Kamerdebat.Beeld anp

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden