PvdA Amersfoort negeert uitslag ledenraadpleging

Een man ondertekent het condoleanceregister voor PvdA-raadslid Ramon Smits Alvarez, die vorige week een einde aan zijn leven maakte. Beeld ANP
Een man ondertekent het condoleanceregister voor PvdA-raadslid Ramon Smits Alvarez, die vorige week een einde aan zijn leven maakte.Beeld ANP

De PvdA-fractie in Amersfoort heeft besloten de uitslag van een ledenraadpleging over een nieuwe lijsttrekker weg te gooien. Het waarnemend bestuur van de fractie heeft dat vandaag in overleg met de landelijke partijtop besloten, omdat er van de vier kandidaten op wie kon worden gestemd, nog maar twee mensen over zijn. De uitslag was nog niet bekendgemaakt.

Redactie

De populairste kandidaat-lijsttrekker was Ramon Smits Alvarez. Die maakte echter een eind aan zijn leven. Vorige week bleek dat hij 64.000 euro uit de partijkas had gestolen. De partijvoorzitter, de fractieleider, een PvdA-wethouder en een andere lijsttrekkerskandidaat traden af, omdat de verduistering kon plaatshebben terwijl zij toezicht hadden moeten houden.

De Amersfoortse partij heeft nu op advies van de landelijke top waarnemers benoemd, die aanblijven tot na de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Het waarnemend bestuur maakt in de loop van deze week de beoogde nieuwe lijsttrekker bekend.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden