Punch brengt minder bedrijven onder bij Prolion

(Novum/Betten) - Punch International brengt veel minder bedrijven onder bij Prolion dan tot nu toe werd aangenomen. Dat heeft de Belgische industriële groep dinsdag laten weten tijdens het Midcap Event in Parijs.

Punch verhuist een aantal bedrijven naar Prolion en gaat ze bundelen onder de naam Punch Technix. Het bedrijf zal uiteindelijk de notering van Prolion op Euronext Amsterdam overnemen via een omgekeerde overname. Punch heeft op het moment 40,59% van de aandelen Prolion in bezit.

Waar eerder werd aangenomen dat de Limburgse kunststofgroep OVP bij Punch Technix zou worden ondergebracht, moest Punch beleggers dinsdag teleurstellen. Door de recente overname van Inalfa, een producent van metalen onderdelen voor de auto-industrie, worden de automotive activiteiten, goed voor ongeveer EUR 60 miljoen omzet, onder de koepel van Punch International gehouden.

Inalfa en OVP hebben een grotendeels overlappende klantenbasis. "De automotive-activiteiten vormen samen met de telematica-activiteiten onze focus voor de toekomst", aldus Koenraad Van der Elst, secretaris-generaal van Punch International.

Punch verwacht de operatie in het vierde kwartaal van 2005 af te ronden. In Punch Technix zal naast de activiteiten van melkrobottenproducent Prolion de plastic- en assemblage-activiteiten worden ondergebracht. Het gaat om Punch PlastX Evergem, Adifil en Punch Products Trnava (plastic), en om Punch Campus Slovakia (assemblage).

Van der Elst kon op het Midcap Event niet zeggen wat de waarde van de ingebrachte activa is. "Die moeten gewaardeerd worden door een fairless opninion", aldus de bestuurder.

Ook de beeldbuisactiviteiten, volgens Van der Elst goed voor EUR 25 tot 30 miljoen, worden niet mee overgebracht naar Punch Technix. Die worden in een aparte tak ondergebracht, Punch Displays, onder de koepel van Punch International. "De klassieke CRT-beeldbuizen zijn een uitstervende business. We behalen er nog mooie marges, maar zullen er niet meer in investeren", aldus de secretaris-generaal. Punch heeft productiefaciliteiten voor beeldbuizen in China en Mexico.

De activiteiten van Punch Technix zullen gebundeld worden in drie business units. De productieactiviteiten van plastic componenten voor de consumentenelektronica komen onder 'Plastics'. 'RMS' (Robot Milking Solutions) omvat de geautomatiseerde melkrobotten en 'Professional Services' groepeert de elektronische en mechanische assemblage-activiteiten.

Wat Prolion (binnenkort RMS) betreft, zei Van der Elst dat het bedrijf vanaf begin 2006 absoluut break-even moet draaien. "Na de herstructureringen kunnen we ons eindelijk focussen op de omzet. In dat opzicht is de lancering van de nieuwe Titan-robot belangrijk."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden