PTT handhaaft sekslijnen in telefoonboek

DEN HAAG (ANP) - Koninklijke PTT Nederland (KPN) blijft ook in de toekomst de nummers van sekslijnen in het telefoonboek vermelden. Dat kreeg voorzitter drs. L. Dorenbos van de Stichting Schreeuw om Leven gisteren te horen voor het hoofdkantoor van het telecombedrijf in Den Haag.

De stichting Schreeuw om Leven strijdt tegen abortus, euthanasie en zedenverwildering. Namens KPN-topman W. Dik namen twee voorlichters 100 000 pagina's amusement en erotiek uit de telefoongids in ontvangst. De bladzijden waren door sympathisanten van de pro-lifebeweging uit de gids gescheurd. Dat Dik niet persoonlijk de negen blauwe vuilniszakken met 06-nummers en veertien dozen vol “PTT porno-afval” wilde aannemen, is volgens Dorenbos het bewijs “dat hij verkeerd bezig is en er in z'n geweten mee worstelt”.

Maar volgens de KPN-voorlichter had de komst van Dik geen zin omdat het bedrijf toch geen nieuwe maatregelen neemt om de gewraakte nummers uit het telefoonboek te weren. De klant heeft recht op vermelding in de gids, mensen kunnen 06-nummers laten blokkeren en een perforatierand maakt het hen makkelijker om de niet-gewenste pagina's te verwijderen, aldus Van der Haas.

Stichting Schreeuw om Leven had vorige week aangekondigd de 100 000 pagina's voor de deur van het KPN-hoofdkantoor te storten. Maar daar zagen Dorenbos, zijn vrouw, schoonzoon en drie medewerkers van af omdat zij hiermee volgens de politie de wet zouden overtreden.

In een kort gesprek met de voorlichters zei Dorenbos dat de “KPN-hoererij” meewerkt aan de “zedenverwildering” in Nederland. “Ik klaag KPN aan omdat het om het welzijn en heil van het land gaat.” De KPN-voorlichter benadrukte in een reactie dat het “niet onze verantwoordelijkheid is om de nummers tegen te houden. Het is de taak van de overheid om hierover een morele uitspraak te doen.”

Dorenbos heeft maandag overigens één aandeel KPN gekocht. Daardoor heeft hij voortaan het recht om tijdens jaarvergaderingen aandacht te vragen voor zijn zorgen. “De 06-cultuur is een vrouw- en gezinsverwoestend machtsmiddel dat veel ellende veroorzaakt.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden