Provincie Limburg schiet lokale dagbladen te hulp

De provincie Limburg wil de Belgische uitgever Concentra helpen bij de overname van Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad. De provincie wil garant staan voor 10 miljoen euro die Concentra leent voor de overname, staat in een voorstel aan Provinciale Staten.

De Limburgse kranten zijn nu nog eigendom van het Britse Mecom. Volgens het voorstel heeft Concentra voor de overname in totaal 46,5 miljoen euro financiering nodig. De transactie moet op 1 juli zijn afgerond.

Mecom probeert al lange tijd een koper te vinden. Op aandringen van het personeel werd er onderhandeld met Concentra.

Concentra klopte bij de provincie aan voor hulp. Limburg wil onder andere vanwege de werkgelegenheid een bijdrage leveren. De dagbladen zijn gezond en het risico is klein, oordeelt de provincie.

Dagblad de Limburger is in 1999 ontstaan uit een fusie van Dagblad voor Noord-Limburg en De Limburger. De oplage bedraagt ruim honderdduizend kranten. Het Limburgs Dagblad heeft een betaalde opla- ge van ongeveer 60.000 exemplaren.

Een beoogde fusie tussen de twee titels is in het verleden verboden door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA). Sinds de NMA rond 2005 die eis heeft laten vallen, wordt er gewerkt aan de integratie van de twee dagbladen.

Concentra is in België onder meer uitgever van Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen en de Belgische Metro. Het is in Nederland al eigenaar van de regionale commerciële omroep TV Limburg en van A&C Media, een Limburgse uitgever van huis-aan-huisbladen.

Provinciale Staten bespreken het voorstel de komende weken.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden