Protest milieuactivisten door het hele land

Duizenden milieuactivisten hebben gisteren verspreid over het hele land actie gevoerd tegen het dichtslibben van Nederland.

Op 32 plaatsen kwamen mensen van lokale milieuorganisaties bijeen om een 'groene grens' te trekken tegen de in het landelijke gebied steeds verder oprukkende woonwijken, snelwegen en industrieterreinen.

De vereniging Milieudefensie, die zondag tot actiedag had uitgeroepen, was zeer tevreden over de opkomst.

Campagneleider W. Duyvedak zei in een toespraak in het Gelderse Slijk-Ewijk: ,,Vandaag werken al deze mensen die jarenang los van elkaar in actie waren, voor het eerst samen. Wat een onzichtbare beweging was, wordt een zichtbare beweging.''

Op vijftien plaatsen in het land werden zogeheten Groene Grenspalen neergezet als protest tegen het aantasten van het landelijk gebied.

In Utrecht hield Milieudefensie een protesttocht tegen de uitbreiding van de A 2 tot tien rijstroken en de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg van de A 2 naar het centrum.

In Slijk-Ewijk langs de Waal werd geprotesteerd tegen de aanleg van een transportcentrum in en langs de Betuwelijn. In Groessen waren protesten tegen de aanleg van de Betuwelijn.

In Delft vroegen actievoerders aandacht voor hun pleidooi tegen het doortrekken van de A 4. In Zoeterwoude-Leiderdorp liepen natuurbeschermers te hoop tegen de aanleg van de hogesnelheidslijn.

En in Amsterdam deden ze dat tegen de aanleg van een nieuw industriegebied.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden