Promotie Feyenoord naar rij gezonde clubs is 'onlogisch'

Feyenoord promoveert naar de categorie voor meest gezonde profclubs. Dat heeft de KNVB de Rotterdamse club gisteren laten weten.

Eric Gudde, directeur van Feyenoord, vertelde vorige week al dat hij goed nieuws verwachtte van de licentiecommissie van de KNVB. Hij waakt echter voor al te veel optimisme, ondanks de promotie naar de zogenoemde categorie 3. Feyenoord heeft namelijk nog steeds een negatief eigen vermogen van een kleine 6 miljoen euro.

"Aangezien je in mijn ogen pas gezond bent als je een stevig positief eigen vermogen hebt, vind ik de indeling in categorie 3 zelfs enigszins onlogisch", reageert Gudde. "Anderzijds is deze promotie natuurlijk wel een zoveelste bewijs dat het gevoerde beleid in hoog tempo zijn vruchten afwerpt."

Gudde verwacht dat Feyenoord de komende jaren zal pendelen tussen categorie 3 en categorie 2. "Met de ene keer een indeling in categorie 2 en de andere keer weer in 3 is overigens niks mis", zegt hij. "De promotie naar categorie 3 beschouw ik vooral als een enorme stimulans."

Ruim drie jaar geleden zat Feyenoord nog in categorie 1, de gevarenzone van het betaalde voetbal. Onder leiding van Gudde heeft de directie een schuld van tientallen miljoenen euro's inmiddels vrijwel weggewerkt, ook dankzij hulp van de Vrienden van Feyenoord.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden