Programma Idealendag

Wat kun jij doen op de Idealendag? Het programma is interessant, interactief en geeft antwoord op vragen omtrent de realisatie van jouw idealen. Angela Groothuizen wijst jou de weg in de Passengers Terminal aan het IJ.

Het programma

10.30 uur Ontvangst met koffie

11.00 uur Opening door begeleider van de dag Angela Groothuizen

Plenaire spreker Mickey Huibregtsen, mede-oprichter van De Slinger

11.30 - 13.30 Mogelijkheden om te netwerken

‘Eerste hulp bij Idealen - lounge’

Heb je een idee, maar weet je niet of het haalbaar is, of waar je moet beginnen? In de lounge ontmoet je deskundigen die je op weg helpen.

- Antwoorden op jouw vragen en ervaringen delen

- Heb je een concrete vraag, bijvoorbeeld ‘hoe financier ik mijn initiatief, welke organisatievorm is voor mij het handigst, of hoe maak ik mijn initiatief bekend, of wie heeft ook een initiatief in Gambia? In de centrale hal ontmoet je mensen met antwoorden. Jouw eigen ervaringen zijn voor anderen van belang! Hoe meer uitwisseling, hoe meer er wordt geleerd!

- Millenniumakkoorden Ben jij actief, of wil jij actief worden in ontwikkelingslanden? Word dan Millenniumakkoordhouder. Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt jou een geweldig netwerk om jouw ideeën kracht bij te zetten.

13.30 - 14.30 Politiek debat met ondermeer minister Gerda Verburg (ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselveiligheid) en Femke Halsema (GroenLinks) onder leiding van Willem Breedveld.

14.45 uur Bekendmaking winnaars van de Idealenwedstrijd. Wie wint de eerste prijs Binnenland en Buitenland en de speciale publieksprijs?

15.30 uur Gezamenlijke afsluiting

Lunch

Een lekkere biologische lunch wordt verzorgd door Fair Food. Bij aanmelding kun je aangeven hiervan gebruik te willen maken.

________

Wie komen er?

Mensen met idealen, mensen die zich willen inzetten voor duurzaamheid, maar nog niet weten hoe, mensen die al een eind op weg zijn met hun initiatief, bedrijven op zoek naar manieren om maatschappelijk betrokken te ondernemen, fondsen, banken en andere financiers, ambtenaren op zoek naar actieve burgers, journalisten op zoek naar passievolle verhalen, politici die willen weten wat mensen beweegt, adviseurs op het terrein van organisatie, fiscale en juridische zaken, collega initiatiefnemers die zich bevinden op hetzelfde onderwerp of regio. Etcetera. Wat iedereen bindt is bijdragen aan duurzame ontwikkeling!

De idealendag wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ministerie van VROM, Ministerie van binnenlandse zaken , Ministerie van buitenlandse zaken, Senter Novem, leren voor duurzame ontwikkeling, ASN Bank - voor de Wereld van Morgen, Koninklijke Nederlansche Heidemaatschappij, Fair Food Company, Fair Event Company, Hulskamp audiovisueel, Ahrend, Achmea

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden