PRODUCTEN | Heel dure auto

Koning Mswati III van Swaziland heeft zijn voorkeur voor luxe weer bevestigd. Een auto ter waarde van een half miljoen euro is zijn laatste aankoop.

redactie buitenland

De DaimlerChrysler Maybach 62 kost ruim 375 000 euro en is daarbij voor 145 000 euro ingericht. De 36-jaar oude koning heeft een tv, dvd-speler, 21 boxen, een elektrisch verwarmd stuur en een draadloze telefoon laten inbouwen. Ook een minibar met zilveren champagneglazen behoort tot het interieur.

De rijkdom van de koning staat in schrijnend contrast met dat van zijn landgenoten. Swaziland telt een miljoen inwoners, van wie het overgrote deel in armoede leeft. Een derde is afhankelijk van voedselhulp en ruim dertig procent van de volwassenen is besmet met het aidsvirus.

Eerder dit jaar liet de laatste absolute monarch van Afrika negen nieuwe paleizen bouwen voor een aantal van zijn twaalf vrouwen. Vorig jaar wilde hij een privé-vliegtuig kopen. Protestmarsen en een waarschuwing van het Internationaal Monetair Fonds weerhielden hem er uiteindelijk van het toestel van 34 miljoen euro aan te schaffen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden