Privékliniek Laser Surgery voor tweede keer gesloten

VAN ONZE REDACTIE GEZONDHEID & ZORG

Privékliniek Laser Surgery in Haarlem is op last van de Inspectie voor de Gezondsheidszorg voor de tweede keer gesloten, omdat patiënten er niet veilig zijn.

In augustus was er ook acuut gevaar voor de gezondheid van de patiënten omdat niet aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg werd voldaan. Maar in september mocht de kliniek haar deuren weer openen.

Tijdens een onaangekondigd bezoek op 13 november constateerde de inspectie dat het bestuur de gemaakte afspraken niet nakomt en dat er acuut gevaar is voor de patiënten.

Daarnaast bleek dat er in de kliniek medewerkers activiteiten verrichten waarvoor ze niet deskundig, bekwaam of bevoegd zijn. Ook komt Laser Surgery de toezegging niet na om alleen patiënten zonder verhoogd risico te behandelen. Net als de toezegging om uitsluitend onder lokale verdoving te behandelen.

Laser Surgery erkende in augustus in deze krant de kritiek, maar reageerde nogal gepikeerd op het inspectierapport. De kliniek vond dat ze te weinig tijd kreeg om de boel weer op orde te brengen en overwoog een kort geding aan te spannen.

In Laser Surgery worden cosmetische ingrepen zoals liposuctie, ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties en haartransplantaties verricht.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden