Prins van Oranje viert alsnog zijn 40ste verjaardag

Prins Willem-Alexander vierde zaterdagavond alsnog zijn veertigste verjaardag, die al op 27 april plaatshad. Toen kwam het er, ruim twee weken na de geboorte van zijn jongste dochtertje Ariane, niet van een flinke partij te organiseren.

De Prins van Oranje hield zaterdagavond een feestelijke ontvangst op Paleis Het Loo te Apeldoorn. Van zijn familie waren behalve de koningin en zijn broers met hun vrouwen, ook alle kinderen van prinses Irene en prinses Margriet aanwezig. Onder hen was ook prinses Margarita. Verder kwamen zijn schoonouders en de broer van prinses Máxima, Martin Zorreguieta.

Eveneens aanwezig op deze privé-ontvangst waren leden van buitenlandse vorstenhuizen, zoals de Belgische kroonprins Filip en zijn vrouw Mathilde, de Noorse kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit, de Spaanse kroonprins Felipe en zijn vrouw Letizia, de Zweedse kroonprinses Victoria, prins Guillaume van Luxemburg, de Britse prins Edward en zijn vrouw Sophie, erfprins Alois van Liechtenstein en diens vrouw Sophie en verscheidene leden van het Jordaanse vorstenhuis. In totaal waren er ongeveer tweehonderd gasten. Het prinselijk paar arriveerde tegen zeven uur in de avond met hun drie dochters per koets. Prins Willem-Alexander zei toen dat het een groot feest zou worden, met veel vrienden en veel dansen. Doelend op dat laatste zei hij: „Ik ben ook een beetje een latino geworden.”

Verslaggevers vroegen wat de veertigjarige kroonprins voor zijn verjaardag kreeg. Daarop vertelde Prinses Máxima dat haar man een schilderij cadeau had gekregen van hun dochter Alexia. „En een baby, is dat soms niet genoeg cadeau?”, verwees ze naar de geboorte van Ariane, die 10 april ter wereld kwam.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden