'Premies en belasting in één heffing'

Vereenvoudiging en bundeling van fiscale en sociale heffingen levert het bedrijfsleven een besparing van 400 miljoen gulden per jaar op. Werkgevers zouden dan slechts bij één loket hun personeelsgegevens moeten aanleveren, bij voorkeur de Belastingdienst.

Dat zijn de voornaamste conclusies van een onderzoek van MKB Nederland en de Federatie van Belastingadviseurs (FB), dat gisteren werd gepresenteerd.

De grootste problemen ontstaan omdat de fiscus en de sociale verzekeringsautoriteiten het loon van werknemers verschillend behandelen. Er heerst chaos rond begrippen als fiscaal loon en sociaal loon. Beloningscomponenten als sportkleding van de zaak, aandelenopties, maaltijdvergoeding en pc's worden in beide gevallen verschillend behandeld. Bovendien worden werkgevers vaak met fikse boetes bedreigd als ze niet op tijd bepaalde gegevens aanleveren die al lang bij andere instanties bekend zijn.

De omvang van de extra administratieve lasten voor ondernemers berekenen de onderzoekers op 15 procent van de totale loonadministratie.

Alleen al een eenvoudige stroomlijning van definities zou 225 miljoen per jaar opleveren. Bovendien valt in dat geval het loonstrookje voor de gemiddelde werknemer beter te begrijpen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden