PostNL wijst overnamebod Bpost opnieuw af

Een kantoor van Bpost in België. Beeld ANP
Een kantoor van Bpost in België.Beeld ANP

De Nederlandse postmaatschappij PostNL gaat niet akkoord met het overnamebod van zijn Belgische branchegenoot Bpost. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Redactie

Het geprivatiseerde PostNL heeft nog genoeg vertrouwen in de zelfstandige positie van het bedrijf, blijkt uit een persbericht. Bovendien is het voorgestelde bod van 2,82 euro per aandeel niet hoog genoeg om een verkoop te overwegen.

Het Nederlandse bedrijf is 'zeer bezorgd' dat de 'waarden en cultuur van PostNL nauwelijks beschermd zullen worden'. Daarmee reageert het bedrijf op berichten in de Belgische media dat de Belgische regering (meerderheidsaandeelhouder van Bpost) nog steeds een vinger in de pap wil hebben. "Daarbij is PostNL er sterk van overtuigd dat de voorgestelde samenstelling de gecombineerde groep gevoelig maakt voor het Belgische politieke sentiment. Hierdoor wordt de mogelijkheid om het bedrijf effectief te besturen beperkt."

Bpost zei vorige week dat alleen bij een positief antwoord van PostNL een officieel bod zou worden uitgebracht. PostNL keert, uit armoe, al een paar jaar geen dividend meer uit. Het Nederlandse bedrijf tobt ook met zijn pensioenverplichtingen.

Minister Kamp (Economische Zaken) heeft een eventuele Belgische overname 'een stap terug' genoemd. Vakbond FNV is sceptisch. Den Haag wijst op belangen dat de Nederlandse postmarkt goed werkt en de werkgelegenheid. Zo nodig zal het kabinet aanvullende maatregelen verkennen om die belangen veilig te stellen, aldus minister Henk Kamp (Economische Zaken) vrijdag.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden