Postbodes VS kwaad over late test

WASHINGTON - De bestellers van het postbureau in de Washingtonse wijk Brentwood zijn woedend dat ze niet eerder zijn getest op miltvuur nu is gebleken dat twee van hun collega's die het afgelopen weekeinde zijn overleden zijn besmet door het inademen van de bacterie.

Van onze correspondent

Onderzoek heeft uitgewezen dat de ruimte, waarin de bestellers post sorteren op veertien plaatsen sporen van miltvuur vertoont. Alle 3400 postbodes in de hoofdstad hebben antibiotica gekregen. Inmiddels is bekend geworden dat ook een besteller in New Jersey besmet is door inademing. Verder zijn ook in een postgebouw op een militair terrein op enkele kilometers van het Witte Huis, sporen van de miltvuurbacterie gevonden.

De bestellers in Brentwood zijn er zeer gepikeerd over dat er geen maatregelen zijn getroffen op hun kantoor, terwijl op Capitol Hill alle politici en hun medewerkers meteen werden getest nadat een brief aan Tom Daschle, de Democratische senaatsleiders, miltvuur bleek te bevatten.

De brief aan Daschle was binnengekomen in Brentwood. Er wordt gesproken van meten met twee maten: eerst de elite van Capitol Hill, dan pas het gewone volk van Brentwood Road. De leiding van de posterijen stelt dat er geen aanleiding tot bezorgdheid was, omdat de brief aan Daschle pas op diens kantoor is geopend.

Niettemin is de frustratie in Brentwood groot. ,,We hadden dezelfde behandeling moeten krijgen, misschien nog wel eerder dan zij op de Hill. Wij bezorgen de post'', zegt Ernest Murray. Melvin Thweatt vertolkt ieders mening als hij zegt 'bang, heel bang' te zijn. Thweatt: ,,Ze hebben de boel op Capitol Hill gesloten, maar hier bleef alles open. Onze levens zijn ook belang rijk.'' En een collega: ,,De politici sloten de zaak onmiddellijk maar hier duurde het een week.''

Ivan Walks, het hoofd van de Washingtonse GG en GD, stelde gisteren vast dat de hoofdstad nu vier gevallen van miltvuur heeft. Nog eens vier gevallen worden als verdacht bestempeld en twaalf andere gevallen worden onderzocht. De vrouw in New Jersey, die werkte op een kantoor waar drie brieven passeerden met miltvuur, is er ernstig aan toe, maar niet in levensgevaar.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden