Pompei dreigt opnieuw bedolven te raken

ROME (AFP) - De conservator van de antieke Italiaanse stad Pompei, Baldassare Conticello, heeft de noodklok geluid over de staat waarin de museumstad zich bevindt. Pompei dreigt bedolven te raken onder toeristen, illegale straatventers en woekerend onkruid.

“Er is geen hoop meer voor Pompei”, verklaarde de conservator in de Italiaanse krant La Stampa. “Het is onmogelijk de stad schoon te houden; een half uur nadat de vegers hun werk doen, is er altijd weer iemand die zijn vuil achter zich op de grond gooit”.

Professor Conticello uitte tegelijkertijd zijn grieven over de gidsen in Pompei. Zij worden aangesteld na een toelatingsexamen. Conticello zei zich te schamen over het niveau van deze examens. Hij sprak van een “gidsen-maffia”, met rondleiders die slechts geinteresseerd zijn in de opbrengst van de verkoop van versnaperingen.

Ondanks de sombere vooruitzichten, liet Conticello ook weten dat met de restauratie van de ruines begonnen is. Hij werkt daarvoor samen met Japanse en Australische deskundigen.

Pompei is de meest bezochte toeristische trekpleister van Italie. Jaarlijks bezoeken 1,3 miljoen mensen de antieke attractie. De meesten komen uit het buitenland.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden