Politieacademie besteedt rijexamens uit aan CBR

(Novum) - Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) neemt vanaf 1 mei de rijexamens af voor politiemensen. Daartoe ondertekenen het CBR en de Politieacademie dinsdag een overeenkomst. Momenteel neemt de academie nog zelf de examens af, maar het CBR kan dit efficiënter, stellen beide organisaties. Ook komt door de uitbesteding bij de academie personeel vrij dat nodig is voor het opleiden van agenten.

Bij het CBR gaan twintig examinatoren met een politieachtergrond de examens afnemen. Die vinden plaats op de openbare weg en bestaan ook uit bijzondere politieverrichtingen als het 'verantwoord rijden op de vluchtstrook' en door rood rijden. Bij het CBR gaat de speciale divisie die momenteel ook al examens afneemt voor ambulance- en brandweerchauffeurs de rijvaardigheid van agenten testen.

Het uitbesteden van de examinering aan het CBR past ook in het beleid van het minsterie van Verkeer en Waterstaat, stellen het CBR en de Politieacademie. Het ministerie streeft ernaar dat alle examens op het gebied van mobiliteit door één organisatie worden afgenomen. De examinering van bijvoorbeeld motoragenten wordt voorlopig nog wel door de Politieacademie zelf uitgevoerd.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden