Politie sluit handlanger vader broertjes niet uit

null Beeld ANP, inzet Jeroen Denis politie.nl
Beeld ANP, inzet Jeroen Denis politie.nl

Dat de 38-jarige vader van de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist een handlanger heeft gehad, die de kinderen nu verborgen houdt, is een scenario dat de politie nog niet uitsluit. Het rechercheteam werkt met verschillende scenario's, waarin de jongens nog wel of niet meer in leven zijn. Alles is erop gericht de kinderen snel te vinden.

Dat staat in een lijst met antwoorden op 18 veelgestelde vragen over de vermissing van de broertjes, die de politie vrijdagmiddag op internet heeft geplaatst. Daarin geeft het onderzoeksteam antwoord op vragen die onder andere op de sociale media veelvuldig worden opgeworpen.

Uit de lijst blijkt dat de politie veel vragen krijgt over hoeveel politiemensen zich met het onderzoek bezighouden. Maar ook vragen over de verschillende burgerinitiatieven en zoekacties van de politie worden beantwoord.

De politie prijst de inzet van burgers in het onderzoek. Vooral de tips en beelden hebben veel opgeleverd. 'Dankzij de (camera)beelden en tips heeft de politie een deel van de gereden route kunnen reconstrueren. Aan de hand daarvan werd gericht gezocht op bepaalde plaatsen,' aldus de politie.

Paragnosten
Paragnosten, waar veel mensen heil van verwachten, bieden zich volgens de politie vaak aan in poltieonderzoeken. De politie vraagt hen echter niet om mee te werken. Als ze concrete tips hebben, worden die geanalyseerd, net als alle andere informatie.

Op grond van specifieke informatie zoekt de politie soms meermalen in hetzelfde gebied, zoals in de bossen rond Doorn. Maar het heeft geen zin om 'overal' te gaan zoeken. Tips uit het buitenland van mensen die denken dat ze de kinderen na 6 mei nog hebben gezien, worden wel goed nagetrokken.

null Beeld politie.nl
Beeld politie.nl
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden