Polen vinden massaal werk op Nederlandse arbeidsmarkt

Het aantal Polen dat werkt in Nederland blijkt veel hoger dan verwacht: tussen de 32000 en 53000.

Dat concludeert de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) in het onderzoek 'Poolshoogte'. In 2004 zijn 25000 werkvergunningen afgeven aan buitenlandse arbeidskrachten. Het Centraal Planbureau raamde begin 2004 het aantal arbeidsmigranten uit Oost-Europa nog op tussen de 5000 en 10000. ,,Het zijn er dus aanmerkelijk meer geworden'', zegt RWI-voorzitter Van Zijl. Het verschil met het aantal afgegeven vergunningen verklaart hij onder andere door te wijzen op Polen met een Duits paspoort. ,,Deze groep heeft vrij toegang tot de Nederlandse arbeidsmarkt en heeft geen vergunning nodig om voor een Nederlandse werkgever aan de slag te gaan.'' Ook wijst hij op 'constructies' waarmee Polen zonder vergunning hier aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld door als Poolse, kleine zelfstandige hier diensten uit te voeren.

De raad bepleit bij staatssecretaris Van Hoof (sociale zaken) terughoudendheid bij verdere liberalisatie, om verdringing van Nederlandse werkzoekenden op de arbeidsmarkt te voorkomen. Het liefst wil de raad het huidige beleid met tewerkstellingsvergunningen nog een jaar langer handhaven, dus tot 1 mei 2006. Dat geeft gemeenten nog een jaar extra de tijd om zoveel mogelijk werklozen aan de slag te helpen. ,,Na 1 mei 2006 kun je je niet meer onttrekken aan een verdere liberalisatie'', zegt Van Zijl.

Juist met het oog op de verdringing van Nederlandse werknemers wil minister De Geus (sociale zaken) dat buitenlandse bedrijven die hun werknemers in Nederland tijdelijk laten werken de bedrijfstak-cao's gaan hanteren. Voor hen gelden nu nog alleen de minimumeisen (loon, werk- en rusttijd, veiligheid). Maar door de cao toe te passen, worden gedetacheerde werknemers in prijs vergelijkbaar met hun Hollandse collega's. De Geus beperkt hiermee een aantrekkelijke manier om financieel voordeel te halen uit Oost-Europese arbeidskrachten. Het grootste financieel voordeel is volgens het RWI te behalen als een Nederlands bedrijf opdracht geeft aan een Poolse zelfstandige. ,,Afgezien van het feit dat deze zelfstandigen niet zijn gebonden aan het Nederlandse minimumloon, zijn er dan ook andere voordelen in sfeer van belasting en sociale premies'', schrijft de RWI.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden