Lies Hutters in haar woning te Amsterdam, waarin ze voor haar bedlegerige man zorgt.  Beeld Fenna Jensma
Lies Hutters in haar woning te Amsterdam, waarin ze voor haar bedlegerige man zorgt.Beeld Fenna Jensma

Podcast(On)voltooid

Podcast: waarom Lies Hutters (77) haar leven voltooid acht als haar man is overleden

In deze aflevering van de Achter de Schermen-podcast van Trouw gaat verslaggever Rianne Oosterom in gesprek met Lies Hutters (77).

Redactie

Mevrouw Hutters wil afmaken waar ze mee bezig is: het verzorgen van haar man. Daarna is het leven voor haar af. “Je zou een middel moeten kunnen krijgen bij de apotheek. Dat je niet voor de trein hoeft te springen.” Eerder al interviewde de krant haar al voor de reeks (On)voltooid, in deze podcast legt ze nogmaals uit waarom ze vindt dat de overheid het mensen zoals zij makkelijker zou moeten maken om uit het leven te stappen.

Luister via bovenstaande player naar de podcast over (On)voltooid leven, of via Omny. Ook kunt u de podcast Achter de Schermen beluisteren via de bekende kanalen als iTunes, Spotify en Google Podcasts.

(On)voltooid

Hoeveel mensen in Nederland hebben een doodswens, zonder dat ze ernstig ziek zijn? En waarom? Een onderzoek in opdracht van het kabinet geeft 30 januari antwoord op die vragen. In deze artikelenserie zoekt ook Trouw een deel van het antwoord, via interviews met ouderen met een doodswens en gesprekken met experts.

We zijn benieuwd naar uw ideeën over voltooid leven. Kan een leven voltooid zijn? En wanneer zou dat voor u zo zijn? Stuur uw reactie naar lezers@trouw.nl.

Lees ook:

Marga (75) prikte een datum voor zelfeuthanasie, maar zag er toch vanaf

Marga Laarhoeven (75) had een datum geprikt voor zelfeuthanasie, maar zette niet door. Liever wil ze dat iemand haar begeleidt de dood in.Waarom zelfbeschikking zo’n belangrijk woord werd in het euthanasiedebat

Waarom zijn we naar de overheid gaan kijken voor een waardig levenseinde?

Een duik in de geschiedenis van het euthanasiedebat: van de euthanasie als daad van verlossing naar zacht heengaan als recht.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden