De Roomse Loper

Podcast: Kerst-special 2018

null Beeld Maartje Geels
Beeld Maartje Geels

In De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u bij over de katholieke wereld.

In aflevering 29 géén aandacht voor het beroemde kerstlied Stille Nacht, Heilige Nacht dat precies 200 jaar geleden voor het eerst ten gehore werd gebracht na afloop van een nachtmis in een Oostenrijkse parochiekerkje. Wel staan onze podcasters uitvoerig stil bij de zestigste verjaardag van een andere kersthit: The Little Drummer Boy van het Amerikaanse zangensemble Harry Simeone Chorale. Wat is het verhaal achter dit ontelbaar gecoverde lied?

Verder reflecteert Stijn Fens op het fenomeen kerststal. Ook neemt hij de luisteraar mee naar de eerste strandzandkerstsculptuur in Vaticaanstad.

Tot slot blikken de heren vooruit op de jaarlijkse kerstwensen van paus Franciscus, die hij op Eerste Kerstdag zal uitspreken vlak voordat de Romeinse pontifex over de stad Rome en de wereld (urbi et orbi) een bijzondere zegen zal afsmeken.

Beluister hieronder aflevering 29 van De Roomse Loper:

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunes, Spotify en Google Podcasts. Volg De Roomse Loper ook op Twitter.

Beluister eerdere afleveringen via trouw.nl/deroomseloper.

Lees ook:

Vorige keer in De Roomse Loper: Waar komt onze fascinatie voor bebaarde strijders voor de katholieke zaak toch vandaan?

In aflevering 28 aandacht voor de Netflix-serie ‘Knightfall’ over de ridderorde van de Tempeliers. Die vochten ten tijde van de kruistochten als een onderdeel van het kruisvaardersleger in het Heilig Land tegen de moslims. Waar komt onze fascinatie voor dit soort bebaarde strijders die streden voor zoiets als de katholieke zaak toch vandaan? En hebben zij die fameuze heilige graal nou ooit in handen gekregen? Verder stellen Fens en Van der Heijden u Harrie Smeets voor, de nieuwe bisschop van Roermond, voor. Lijkt hij niet erg op zijn voorganger? En natuurlijk aandacht voor de ádvent, of is het de advént?

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden