Podcast

Podcast: Honderd jaar Wim Sonneveld

Stijn Fens & Christian van der Heijden Beeld Maartje Geels
Stijn Fens & Christian van der HeijdenBeeld Maartje Geels

In de podcast De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de stand van zaken in de katholieke wereld.

Stijn Fens en Christian van der Heijden

In deze aflevering aandacht voor Wim Sonneveld, die honderd jaar geleden geboren werd. Sonneveld bekeerde zich vlak na de oorlog onder invloed van zijn vriend Huub Janssen tot het katholicisme. Hoe katholiek was de zanger van ‘Het Dorp’ eigenlijk? Verder aandacht voor de Martelaren van Gorcum, die 150 jaar geleden heilig werden verklaard. En natuurlijk kunnen we niet heen om de onrust in het Vaticaan heen. Vorige week werden kort na elkaar twee hooggeplaatste kardinalen op een zijspoor gezet. Heeft paus Franciscus de zaak nog wel onder controle? Tenslotte krijgt u van de heren wat leestips voor de zomervakantie.

Beluister hieronder de vierde aflevering van De Roomse Loper.

U kunt zich op onze pagina op SoundCloud abonneren op de podcast en de app downloaden waarmee u de podcast direct op uw telefoon kunt beluisteren. Ook is de podcast te vinden op iTunes en kunt u De Roomse Loper volgen op Twitter.

Heeft u de vorige aflevering van De Roomse Loper al beluisterd? Dat kan hier.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden