Podcast

Podcast: Het godsbegrip van Matthijs van Nieuwkerk

Stijn Fens & Christian van der HeijdenBeeld Maartje Geels

In de podcast De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de stand van zaken in de katholieke wereld.

In deze aflevering proberen Fens en Van der Heijden chocola te maken van de bisschoppensynode over ‘Jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’ die nu al zo’n twee weken in Rome bezig is. Het nogal brede onderwerp zorgt ervoor dat de beraadslagingen in de synodezaal nog een beetje alle kanten op gaan. Waar draait dit uiteindelijk op uit? Verder in deze Roomse Loper – in willekeurige volgorde- aandacht voor het godsbegrip van Matthijs van Nieuwkerk, het heelal volgens Vincent Icke, Chileense bisschoppen die geen priester meer mogen zijn , het treurige lot van de Pakistaanse Asia Bibi en natuurlijk Harrie Smeets, de nieuwe herder van het bisdom Roermond. 

Beluister hieronder aflevering 26 van De Roomse Loper:

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunes, Spotify en Google Podcasts. Volg De Roomse Loper ook op Twitter.

Beluister eerdere afleveringen via trouw.nl/deroomseloper.

Lees ook:

De vorige keer in De Roomse Loper: De rozenkrans als bescherming tegen de duivel

In deze aflevering veel aandacht voor de rozenkrans, het gebed dat gebaseerd is op 20 onzevaders en 200 weesgegroeten. Paus Franciscus heeft alle katholieken gevraagd in de maand oktober het rozenkransgebed te bidden ter bescherming tegen de duivel. Volgens de paus zit die namelijk achter de misbruikcrisis die de rooms-katholieke kerk op dit moment in haar greep houdt. 

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden