Playboy, maar ook christelijke kalenders

De animo om de prullebak te legen, bij militairen die naar Joegoslavie worden gezonden, is kennelijk groot. Na de verzending per veldpost naar de VN-militairen van overtollige nummers van het februarinummer van Playboy (met de ontklede dochters van het zangechtpaar Gert en Hermien Timmermans) heeft Defensie een aantal nieuwe verzoeken binnengekregen voor verspreiding van lectuur. Inmiddels is een aantal exemplaren van het MaGayzine onderweg. MaGayzine toont mannenlijven.

ANKIE BOOKELAAR

In de pijplijn zit nog een zending christelijke kalenders. Het betreft allemaal lectuur die gratis aan het ministerie van defensie wordt aangeboden.

De minister heeft gisteren het RPFKamerlid Leerling laten weten dat er geen sprake is van inhoudelijke toetsing van het gebodene. Wel wil het ministerie eerst peilen bij de commandanten hoe groot de behoefte is aan de blaadjes. Dit om overbelasting van de transportcapaciteit van de landmacht naar en in de voormalige Balkanrepubliek te voorkomen. Voor die handelwijze is gekozen op grond van louter praktische overwegingen, verzekert de minister.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden