Playboy-initiatief krijgt navolging

Het initiatief van het maandblad Playboy om het februari-nummer gratis ter beschikking te stellen aan de ongeveer 1 100 Nederlandse Unprofor-militairen in het voormalige Joegoslavie heeft navolging gekregen. Deze keer gaat het echter niet om de blote dochters van Gert en Hermien Timmermans, maar om de Bijbelse dagkalender 'Lichtstralen uit het Woord' van uitgeverij Medema in het Gelderse Vaassen.

SYTSKE VAN AALSUM; RUUT VERHOEVEN

Gisteren ontving de dienst Ontwikkeling en Ontspanning (O en O) van het ministerie van defensie een brief van Uitgeverij Medema, die de kalenders uitgeeft. In de brief werd gerefereerd aan het initiatief van Playboy. De uitgeverij herinnert eraan dat de verspreiding van Playboy via de veldpost werd verdedigd met de opmerking dat op de te verspreiden post geen censuur wordt toegepast. Medema zegt in de brief bereid te zijn de 1 100 kalenders ('gebonden in PVC met goudopdruk') op elke gewenste plek in Nederland aan Defensie over te dragen.

Defensie kon dinsdagmiddag nog niet reageren op het verzoek. "Eerst willen we het antwoord van minister Ter Beek op de eerder door het SGP-Kamerlid Van Dis gestelde Kamervragen over de verspreiding van Playboy even afwachten" , aldus een woordvoerder.

Navraag bij Nederlandse VN-militairen in het Unprofor-hoofdkwartier in Zagreb leert overigens dat de beloofde Playboy nog niet is gearriveerd. Verontrust zijn de militairen daar niet over. "De veldpost is nu eenmaal niet zo snel" , aldus het commentaar uit Zagreb.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden