Plaisier secretaris-generaal Protestantse Kerk

LUNTEREN (ANP) - De synode van de Protestantse Kerk in Nederland heeft Arjan Plaisier, predikant in Amersfoort, donderdag in Lunteren benoemd tot secretaris-generaal. Plaisier volgt zijn naamgenoot Bas Plaisier op, die begin juni afscheid neemt. Zij zijn geen familie van elkaar.

De synode volgde de voordracht van het synodebestuur. Arjan Plaisier (51) is afkomstig uit de Gereformde Bond binnen de Nederlandse Hervormde Kerk, een van de drie kerken die zich in 2004 herenigden in de Protestantse Kerk in Nederland. Hij begon zijn kerkelijke loopbaan als zendingspredikant in Indonesië. Hij was daar van 1986 tot 1993 docent aan een theologische hogeschool. Van 1993 tot 2003 was Plaisier predikant in Leersum op de Utrechtse Heuvelrug. Sinds 2003 is hij predikant van de hervormde wijkgemeente De Brug in Amersfoort.

Een groep van ruim twintig leden van de Protestantse Kerk, voornamelijk predikanten, had er bezwaar tegen dat alleen Plaisier aan de synode was voorgedragen. Zij bepleitten de kandidatuur van Henri Veldhuis, predikant in Culemborg, die had gesolliciteerd voor de functie. Volgens hen heeft Veldhuis ruimschoots de pastorale, leidinggevende, theologische en organisatorische kwaliteiten voor de functie van secretaris-generaal. Tot de groep behoort Karel Blei, oud-secretaris-generaal van de Nederlandse Hervormde Kerk.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden