Pierre Ballings is benoemd tot directeur van het ...

Pierre Ballings is benoemd tot directeur van het muziekcentrum Paradiso in Amsterdam. Ballings komt van het ministerie van WVC, waar hij hoofd is van de afdeling toneel bij de directie Kunsten. Daarvoor was hij bij WVC hoofd van de afdeling gericht op kunst en educatie, onder meer belast met het beleid kunstuitingen migranten en popmuziek. Ballings was eerder werkzaam bij het centrum voor de kunsten in Eindhoven en initiator van het Jeugd Theater Festival in Den Bosch.

Bij het ministerie van onderwijs zijn met ingang van 1 juli twee nieuwe hoofdinspecteurs benoemd. Drs. A. Smeets (48) werd hoofdinspecteur algemeen voortgezet onderwijs en lager beroepsonderwijs en drs. F. Hormann (56) hoofdinspecteur hoger beroepsonderwijs en volwasseneneducatie.

Dr. S. J. G. van Wijnbergen is benoemd tot hoogleraar in de staathuishoudkunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Mr. A. J. Kalthoff volgt mr. A. Heijder op als procureur-generaal bij het gerechtshof in Den Haag. Kalthoff (60) was van 1961 tot 1972 officier van justitie bij de rechtbank in Breda en van 1972 tot 1977 bij de rechtbank in Arnhem. In 1977 werd hij benoemd tot advocaat-generaal bij het gerechtshof in Arnhem en sinds 1983 is hij hoofd-officier van justitie in Breda. Mr. A. Heijder heeft een functie op het ministerie van justitie aanvaard.

Gijs van Tuyl, nu nog hoofd presentatie bij de Rijksdienst Beeldende Kunst in Den Haag, wordt directeur van het in aanbouw zijnde Kunstmuseum in het Duitse Wolfsburg. Het museum, dat met geld van Volkswagen wordt opgericht, gaat voorjaar 1994 open. Het nieuwe gebouw, naar een ontwerp van de Hamburgse architecten Schweger en Partner, krijgt een tentoonstellingsoppervlak van circa 3 500 vierkante meter.

Van Tuyl, die 1 september van dit jaar in dienst komt bij het museum, krijgt als taak tentoonstellingen van hedendaagse kunst op internationaal niveau te organiseren. Ook de opbouw van een hoogwaardige kunstcollectie hoort tot zijn taak. Van Tuyl heeft een ruime ervaring in het brengen van kunst op internationaal gebied. Zo was hij onder meer Nederlands commissaris voor de Biennale van Venetie en die van Sao Paulo.

De Algemene Nederlandse Vereniging van VVV's (ANVV) heeft een nieuw bestuur. Het bestaat niet meer, zoals voorheen, uit VVV-vertegenwoordigers uit elke provincie, maar wordt gevormd door mensen uit het bedrijfsleven.

De huidige voorzitter P. H. van Zeil (64), burgemeester van Heerlen en oud-staatssecretaris van economische zaken, blijft echter aan. Nieuwe leden zijn drs. J. H. J. Cuypers (55), plaatsvervangend directeur van de Nederlandse Participatie Maatschappij in Amsterdam, mevrouw drs. L. H. M. Diemel (46), algemeen directeur Le Card bij ABN/AMRO, R. G. van Ingen (46), algemeen directeur van de Jaarbeurs in Utrecht en dr. J. P. S. van Neerven (62), bijzonder hoogleraar binnen de vakgroep communicatiewetenschappen aan de Universiteit Amsterdam.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden