Philips: geen lagere uitkering nodig door nieuwe ziektewet

EINDHOVEN (ANP) - Philips betaalt de werknemers ook na het afschaffen van de Ziektewet op 1 maart het salaris bij arbeidsongeschiktheid gedurende 52 weken door. Hoofddirecteur De Haas van de Nederlandse Philips Bedrijven heeft dit gezegd in een toelichting op de CAO-voorstellen van het bedrijf.

Philips draagt wat de Ziektewet betreft al jarenlang zelf het risico. Het ziekteverzuim ligt met gemiddeld vier procent onder het landelijk gemiddelde. Ook het aantal werknemers dat in de AAW en de WAO terecht komt, is laag. “Hoewel het extra kosten met zich meebrengt, wil Philips het bestaande systeem handhaven. We vertrouwen er wel op dat het ziekteverzuim zo laag blijft. Zo niet, dan kan dat tot een herbezinning leiden”, aldus De Haas.

Een gemiddelde werkweek van 36 uur waar de bonden om vragen, wijst Philips categorisch af. De Haas: “De stelling dat arbeidsduurverkorting goed is voor de werkgelegenheid, is borrelpraat. Het levert alleen maar overlast op.” De door de bonden gevraagde loonsverhoging van drie of zelfs vier procent, acht De Haas te hoog.

Tijdens het overleg wil Philips prioriteit toekennen aan de invoering van een nieuw pensioensysteem. Philips wil het pensioen laten afhangen van het gemiddelde loon dat gedurende de hele loopbaan is verdiend, en niet mee rvan het laatst verdiende loon. De Industriebond FNV wijst dat vooralsnog af. De huidige CAO, die geldt voor ongeveer 44 000 werknemers, loopt op 1 april af. De onderhandelingen beginnen op 29 februari.

Banenverlies

De vakorganisatie de Unie voorziet op korte termijn een verlies van enkele honderden banen bij Philips Medical Systems. Volgens bestuurder A. Verhoeven wil het concern ingrijpende maatregelen te treffen om de winstgevendheid, die onder druk staat door de bezuinigingen in de gezondheidszorg in de VS en Europa en door de dalende dollarkoers, te verbeteren. Vooral in Best en Heerlen verdwijnen banen, denkt hij. Bij Philips Medical Systems werken 9 500 mensen waarvan 2 500 in Nederland.

Verhoeven zegt dat Philips alles wil doen om zoveel mogelijk werknemers elders binnen of buiten het bedrijf aan een baan te helpen. Desondanks sluit het concern gedwongen ontslagen niet uit.

Een woordvoerster van Philips bevestigt dat de onderneming onderzoekt hoe het bedrijf allerlei negatieve invloeden het hoofd kan bieden. “Dat zou personele gevolgen kunnen hebben. Meer valt daar op dit moment niet over te zeggen.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden