Philips blijft het proberen

Het nieuwe station TvNL gaat proberen de weigerachtige consument aan de breedbeeldtelevisie te krijgen. Vanaf volgend jaar gaat dit nieuwe commerciële station van zeven uur 's ochtends tot middernacht voornamelijk Nederlandse producties op groot formaat uitzenden. De vergunning moet nog worden gegeven, maar het Commissariaat voor de Media verwacht dat dit geen probleem zal zijn. Initiatiefnemer is de zakenman J. Post uit Velsen-Driehuis, die destijds ook betrokken was bij de oprichting van de ter ziele gegane zender Euro 7. Algemeen directeur wordt C. Dorland, voormalig directeur van de Avro.

BIJDRAGEN: ROMANA ABELS EN DORIEN PELS

TvNL is de commerciële opvolger van TV Plus, waar Dorland directeur was. Met overheidssteun heeft TV Plus bij wijze van experiment vijf jaar lang voor 10.000 mensen achter een decoder uitzendingen gemaakt, bedoeld als steun in de rug voor Philips.

Niet bekend

Met nieuws, informatieve programma's, films en 'infotainment' waar niet nader genoemde sponsors aan mee zullen werken gaat de nieuwe zender vanaf 1 januari de concurrentie aan met andere zenders op de bomvolle televisiemarkt. De programma's worden uitgezonden vanaf Schiphol, om het station 'een kosmopolitisch karakter' te geven. TvNL wil zich niet verstoppen in Hilversum, maar zichtbaar zijn voor iedere vakantieganger die door de luchthaven struint.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden