Personen

Nederlandse hervormde kerk

Beroepen: te Hendrik-Ido-Ambacht (wijkgemeente Elim) J. Westland te Bergambacht; te Oudkerk-Roodkerk, W. Veltman te Leeuwarden.

Aangenomen: naar Rijssen (wijkgemeeente 1) J. Flikweert te Nunspeet.

Bedankt: voor Vriezenveen (Bethelgemeente), A.C. Rijken te Gameren.

Afscheid 6/7 van Philippine-Sas van Gent, V. Hinten, naar Hilvarenbeek.

Gereformeerde kerken

Beroepen: te Doetinchem (Sow), geestelijk verzorger Slingeland Ziekenhuis, B. van Dijken te Rotterdam; te Giessendam-Neder-Hardinxveld, J. Bakker te Uithuizen.

Afscheid van Lieren, M.J. Heule, naar Staphorst-Rouveen.

Intrede te Bergschenhoek, P. Hoogendam uit Schelluinen; te Scharnegoutum c.a. en Sow-gemeente De Slachsang, H. Postma uit Roden; te Voorthuizen, D. van de Streek uit Rijssen; te Wijk bij Duurstede, A. Bloed uit Waverveen.

De algemeen secretaris van de Samen-op-wegkerken Bas Plaisier is benoemd in het centraal comité van de Europese Raad van Kerken, de CEC. Zevenentwintig van de veertig leden van het centraal comité zijn nieuw.

Opwekkings-hagepreek, 6/7, op Tiengemeten, 15.30u, pont vertrekt om 13.30u, thema: 'Tegen de stroom in', voorganger Stefan Franke uit Zuid Beijerland.

Hadewych: de Minne is al, tekstvoordracht door Tine Ruysschaert, Jozefkerk Nijmegen, 9/7 20.30u, Titus Brandsma Memorial, 024-3602421.

In de geest of buiten de geest?, zomerconferentie Origines-instituut, over 'de religieuze ervaring in kerk, mystiek en esoterie', 20-25/7, cultuur-en congrescentrum Driebergen, 035-5829968.

Filosofie vragenderwijs, inleiding in de belangrijkste filosofische vragen, 21-25/7, Internationale School voor wijsbegeerte Leusden, 033-4227200.

Descartes trilogie II: Meditaties, 4-10/8, Internationale School voor Filosofie Leusden.

Dante Alighieri, lezing, spreker: Robert Kragting, 26/8, 19.30 u. Heggenstraat 16a, Maastricht, 043-3631331.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden