Personen

- De hervormde emerituspredikant G. Hamoen uit De Meern wordt vandaag onderscheiden met het Verdienstkreuz am Bande des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland. Hamoen heeft in de jaren 1958 - 1960 in Berlijn geestelijke zorg verleend aan talloze Duitse vluchtelingen die op weg waren van het oosten naar het westen. Hamoen gaf leiding aan het 'Hollünderheim'. Op zijn initiatief droeg Nederland bij aan de restauratie van de gemeente Alt-Glienecke in Berlijn.

- Ing. C. Oskam, van 1988 tot 1998 directeur van de protestantse medefinancieringsorganisatie Icco en voorzitter van twee internationale ontwikkelingsfondsen, is zaterdag op 60-jarige leeftijd overleden. Oskam heeft bijna 25 jaar bij Icco gewerkt. Daarvoor was hij ontwikkelingsdeskundige in Ecuador, Kenia en Peru. Ontwikkelingsorganisaties hebben met hun hulpprojecten het leven van de mensen om wie het gaat, niet duurzaam verbeterd, constateerde Oskam in september in Genève, als waarnemer bij de bestuursvergadering van de Wereldraad van kerken. Die organisaties zouden zich moeten richten op hulp aan partnerorganisaties in de derde wereld bij het beïnvloeden van het beleid van regeringen en bedrijven.

Nederlandse hervormde kerk

Aangenomen: naar Rotterdam-Hillegersberg H.B. Graafland te Elkerzee. Bedankt: voor Lelystad F. Wijnhorst te Ameide-Tienhoven; voor Vlaardingen M.J. Paul te Dirksland.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden