Personen & agenda

Nederlandse hervormde kerk

Christelijke gereformeerde kerken

Bedankt: voor Drogeham H.H. Klomp te Nunspeet.

Bond vrije evangelische gemeenten

Beroepen: te Leeuwarden, H.J. Delwig te Beverwijk en Wormerveer.

De protestantse theoloog Eberhard Bethge (90), bekend als de penvriend en biograaf van Dietrich Bonhoeffer, is in Wachtberg bij Bonn overleden. Bethge heeft een standaardwerk geschreven over Bonhoeffer, die in 1945 wegens betrokkenheid bij de aanslag op Hitler werd terechtgesteld. Ook heeft hij de brieven uitgegeven die Bonhoeffer hem vanuit zijn diverse gevangenissen stuurde. Widerstand und Ergebung, in het Nederlands vertaald en herdrukt: 'Verzet en overgave'. Bethge was onder meer assistent van de bekende bisschop Otto Dibelius in Berlijn en predikant van de Duitse evangelische emeente in Londen en honorair hoogleraar in Bonn.

In Driebergen is overleden dr. P.A.C. Douwes (70), voormalig algemeen secretaris van de generale diakonale raad van de Nederlandse Hervormde Kerk. Hij promoveerde op een studie van de geschiedenis van de armenzorg in 19de-eeuws Rotterdam. Dr. Douwes bekleedde tal van bestuursfuncties in kerkelijk Nederland, onder meer in de Raad van kerken en Disk.

Investeren in mensen, Richard Matthijssen en Jhinkoe over alternatief bankieren, 23/3 20u, Nieuwe Ypelaar, Seminarieweg 26, Breda, 0161-437234.

Kain en de oorsprong van het kwaad, daarover Hans Dijkhuis in Theologencafé, Amsterdam, Felix Meritis, Keizersgracht 324, 23/3 16.30u. 020-6755492.

Schoonheid en troost - de spirituele dimensie mmv dr. M.E. van Lohuizen-Mulder, ds M.E. Boersma en dr. H.J. Witteveen, 23/3 20u, Eggertzaal Nieuwe Kerk, Dam, Amsterdam.

Christus in de kunst, J. van Laarhoven met dia's en uitleg Priorij Emmaus, Maarssen 25/3, 14u 0346-553642.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden