personalia

Jeroen Pauw

Presentator Jeroen Pauw heeft de prijs voor het beste tv-interview, de Sonja Barend Award 2015, in de wacht gesleept. Hij kreeg de prijs voor het gesprek dat hij had met toenmalig minister van buitenlandse zaken Frans Timmermans over de MH17-ramp. De winnaar is gekozen door een meer dan veertigkoppige jury van collega-interviewers, tv-critici en mediajournalisten, onder wie Willem Pekelder en Kristel van Teeffelen van Trouw. Vorig jaar kreeg Pauw de prijs ook al.

Geraldine Leegwater

Op voordracht van de vakcentrale CMHF is Geraldine Leegwater toegetreden tot het bestuur van het pensioenfonds ABP. Met haar komst bestaat het ABP-bestuur nu voor 40 procent uit vrouwen. Voorzitter Corien Wortmann-Kool is verheugd dat Leegwater, die al een hoge positie bekleedt bij het ABNAmro Pensioenfonds, met haar brede ervaring de gelederen komt versterken.

Koen Lenaerts

Al twaalf jaar is de Belgische jurist Koen Lenaerts (1954) verbonden aan het Hof van Justitie van de Europese Unie. Gisteren is hij verkozen tot president. Hij volgt de Griek Vassilios Skouris op, van wie de ambtsperiode is afgelopen.

Gert Biesta

Onderwijspedagoog Gert Biesta is per 1 januari benoemd tot bijzonder hoogleraar pedagogische dimensies van onderwijs, opleiding en vorming aan de Universiteit voor Humanistiek. Hij is hoogleraar educatie aan de Brunel Universiteit London en lid van de Onderwijsraad. Volgens hem is een bredere kijk nodig op wat goed onderwijs is.

Gail Zappa

De weduwe van muzieklegende Frank Zappa is overleden. "Omringd door haar kinderen is Gail Zappa (70) thuis in vrede van deze aarde vertrokken", zo meldt de Zappa Family Trust-website. Gail werd in 1993 weduwe toen Zappa op 52-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. Ze beheerde tot haar dood zijn nalatenschap.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden