personalia

Bart Romijn
Per 1 februari 2014 treedt Bart Romijn aan als directeur van Partos, de branchevereniging voor Internationale Samenwerking. Romijn was de afgelopen 25 jaar achtereenvolgens directeur van Aidenvironment en Warner Strategy & Fundraising. Hij heeft veel maatschappelijke organisaties geadviseerd en ondersteund op het gebied van strategie en organisatie, samenwerking en financiering. "Wij zijn zeer verheugd met het aantreden van Bart Romijn als directeur. Hij heeft ruime kennis en ervaring in de sector en is in staat om de vereniging de komende jaren op een goede en stevige manier te leiden", zegt Annemieke Nijhof, bestuursvoorzitter Partos.

Joop Atsma
Op 1 januari 2014 is Joop Atsma aangetreden als voorzitter van de Vereniging van Onafhankelijke Tankopslagbedrijven (Votob) in Nederland. Joop Atsma (1956) was staatssecretaris van infrastructuur & milieu in het kabinet-Rutte I. Van 1998 tot 2010 was hij lid van de Tweede Kamer. Ook was hij lid van Provinciale Staten van Friesland en voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie. De Votob behartigt de belangen van de onafhankelijke tankopslagbedrijven in Nederland. De Votob telt zestien leden die gezamenlijk goed zijn voor circa 95 procent van de in Nederland aanwezige onafhankelijke tankopslagcapaciteit.

James Avery
De Amerikaanse acteur James Avery is dinsdag overleden. Dat heeft zijn agente Cynthia Snyder gemeld. Avery, die vooral bekend werd als Philip 'Uncle Phil' Banks in de comedyserie 'The Fresh Prince of Bel-Air', is 65 jaar geworden. Snyder zei dat Avery in een ziekenhuis in Californië is overleden aan complicaties na een openhartoperatie. De acteur kwakkelde al langer met zijn gezondheid. Alfonso Ribeiro, die zoon Carlton Banks speelde in 'The Fresh Prince of Bel-Air', liet weten 'zeer verdrietig' te zijn. "Hij was als een tweede vader voor me", twitterde de acteur. "Ik ga hem enorm missen."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden