personalia

Michael Huijser
Museum Het Rembrandthuis heeft een nieuwe algemeen directeur: Michael Huijser (1967). Hij volgt Marie-José Grotenhuis op die sinds augustus 2012 als interim-directeur fungeerde voor het museum en tevens voormalig woonhuis van Rembrandt. Huijser is ruim twintig jaar werkzaam in de internationale kunst- en museumwereld. Eerder was hij onder meer werkzaam als general manager van kunsthal Manarat al Saadiyat in de Verenigde Arabische Emiraten, deed hij dienst als algemeen directeur van het Zuiderzeemuseum en was hij mede-initiatiefnemer van de internationale kunstbeurs Art Rotterdam.

Peaches Geldof
De Britse presentatrice Peaches Geldof, dochter van zanger en filantroop Bob Geldof, is op 25-jarige leeftijd overleden. De politie spreekt van een 'plotselinge' dood met een nog onduidelijke oorzaak. Ze werd aangetroffen in haar woning bij Wrotham in Kent. Peaches was getrouwd met muzikant Thomas Cohen, met wie ze twee zoontjes had. Bob Geldof liet gisteren weten kapot te zijn van de dood van zijn dochter. "Hoe is het mogelijk dat we haar niet meer zullen zien. Hoe is dat dragelijk?" Haar partner Thomas Cohen meldde in een verklaring dat hij hun twee zoontjes zal opvoeden 'met hun moeder iedere dag in hun harten'.

Paul van Vliet
Paul van Vliet heeft gisteren een onderscheiding gekregen van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De 78-jarige cabaretier kreeg symbolisch de sleutel van het gebouw in zijn thuisstad. Van Vliet is de eerste in de 210-jarige geschiedenis van de schouwburg die zo wordt geëerd. "Paul is thuis in de Koninklijke Schouwburg", verklaarde directeur Hedwig Verhoeven. In de Koninklijke Schouwburg, die een paar minuten van zijn huis ligt, speelt Van Vliet ook komend seizoen zijn voorstelling 'Zondag in Den Haag'. Van Vliet is al ereburger van Den Haag en Ridder in zowel de Orde van Oranje-Nassau als de Orde van de Nederlandse Leeuw.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden