personalia

Frans Molenaar

De persoonlijke eigendommen van couturier Frans Molenaar gaan deze maand onder de hamer. De modeontwerper overleed op 9 januari, na een val van een trap. Nu worden onder meer zijn bed, zwartgespoten hometrainer, tafelzilver en kunstcollectie geveild. Geïnteresseerden kunnen op 26 en 27 september een kijkje nemen in zijn huis aan de Oranje Nassaulaan in Amsterdam, waar hij een compleet gouden huiskamer en een zwart-witkamer had. De onlineveiling wordt gehouden op 28 en 29 september.

undefined

Jurriaan Ruys

Duurzaam ondernemer Jurriaan Ruys is de winnaar van de Postcode Lottery Green Challenge 2015, de innovatiewedstrijd van de Nationale Postcodeloterij. Ruys krijgt een half miljoen om zijn cocoon-incubator verder te ontwikkelen, een couveuse voor boompjes die besparend werkt. Met het prijzengeld wil Ruys demonstratieprojecten opzetten in Mexico, Spanje en Californië.

undefined

Johanna Adriana Platjouw

De Harlingse wethouder Harry Boon heeft gisteren de 250.000ste gehandicaptenparkeerkaart uitgereikt aan mevrouw Platjouw uit Harlingen. Met deze kaart kunnen gehandicapten in veel Europese landen gratis parkeren. De documenten zijn een gewild object om te stelen, hun marktwaarde ligt op 1500 euro. Ook de kaart van mevrouw Platjouw zit nu in het landelijk registratiesysteem, dat diefstal moet tegengaan. Daarbij zijn 325 van de bijna 400 gemeenten aangesloten.

undefined

Jonathan Karpathios

De chefkok en eigenaar van restaurant Vork en Mes in Hoofddorp, Jonathan Karpathios, wordt ambassadeur van de Vegetarische Restaurantweek, van 5 tot en met 11 oktober. Karpathios schreef twee kookboeken over 'echt eten' en hij was jurylid bij eet-tv-programma's. Hij haalt zijn ingrediënten bij boeren en tuinders in de buurt. "Over tien jaar gaat de Michelinster naar de boer en niet meer naar de kok."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden