personalia

Christiaan Ruesink

De hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad stapt per 1 mei over naar Voetbal International (VI). Christiaan Ruesink leidde het AD zes jaar. Daarvoor was hij sportverslaggever en chef van AD Sportwereld. "Voetbal is springlevend", zo motiveert hij zijn keuze. Bij VI volgt hij Tom van Hulsen op, die eind vorig jaar vertrok. Hij was in 2013 de opvolger van Johan Derksen als hoofdredacteur.

undefined

Maaike Hartjes

Hoewel ze jarenlang heeft geroepen dat ze zou weigeren als de prijs haar zou worden toegekend, neemt Maaike Hartjes (43) zaterdag toch de Stripschapsprijs 2016 in ontvangst tijdens de Stripdagen in Rijswijk. Hartjes tekende tussen 2000 en 2009 wekelijks voor Viva, ook maakte ze enkele reisstripboeken. Omdat haar laatste boek uit 2011 dateert reageerde ze aanvankelijk boos toen de oeuvreprijs haar werd toegekend door het Stripschap. In NRC Handelsblad omschreef ze die organisatie onlangs als 'een conservatieve club van stripverzamelaars'.

undefined

Karl Friston

Neurowetenschapper Karl Friston ontvangt op 19 mei een eredoctoraat aan de Radboud Universiteit ter gelegenheid van de 93ste verjaardag van de universiteit. Friston is een authoriteit op het gebied van visualisatietechnieken voor het brein zoals fMRI, EEG, MEG en PET-scans. Hij is de uitvinder van de techniek waarmee wetenschappers de verschillen in hersenactiviteit onderzoeken wanneer een proefpersoon een taak uitvoert. Deze techniek, genaamd statistical parametric mapping, is dé internationale standaard voor het analyseren van zulke hersendata.

undefined

John Schoorl

Met een reportage over De Jeugd van Tegenwoordig heeft Volkskrantverslaggever John Schoorl de Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2016 gewonnen. 'Een anaal reisverhaal' - over een bezoek met de band aan de Belgische plaatsen Reet, Aartselaar en Kontich - stond vorig jaar mei in Volkskrant Magazine.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden