personalia

Leon Heuts

Vanaf 1 september is Leon Heuts hoofdredacteur van Filosofie Magazine. Hij volgt Daan Roovers op, die een eigen bedrijf start. Heuts wil vooral laten zien dat filosofie urgent is voor het publieke debat en het persoonlijke leven. 'Filosofie is een goede bron voor een doordacht leven, het biedt een rijke traditie om verder te denken over vriendschap, relaties en carrière, maar ook over rechtvaardigheid.' Heuts was de afgelopen twee jaar al adjunct-hoofdredacteur bij Filosofie Magazine.

Onno van Veldhuizen

De 52-jarige Onno van Veldhuizen wordt burgemeester van Enschede. Van Veldhuizen is nu burgemeester in Hoorn, daarvoor was hij dat in Nieuwkoop. De D66'er volgt Peter den Oudsten (PvdA) op, die naar Groningen is gegaan. In Alkmaar blijft Piet Bruinoge burgemeester. Alkmaar is begin dit jaar samengevoegd met Graft-de Rijp en Schermer. Bruinoge was sindsdien officieel waarnemend burgemeester, maar wordt nu weer 'gewoon' burgemeester.

Malala

De Pakistaanse Malala Yousafzai, de jongste Nobelprijswinnaar ooit, heeft hoge examencijfers gehaald. Haar vader twitterde de cijfers gisteren. Volgens de BBC stonden er alleen maar negens en tienen op het diploma dat ze haalde aan de Edgbaston High School in Birmingham. De beste resultaten haalde ze voor biologie, scheikunde, natuurkunde en godsdienst. Malala verhuisde naar Engeland, nadat ze in Pakistan een aanslag door de Taliban had overleefd.

Marjan Oudeman

Na zes jaar commissaris te zijn geweest bij ANB Amro, treedt Marjan Oudeman terug. Haar besluit heeft te maken met haar andere functies en nevenfuncties, en de beperkte tijd die ze daardoor over heeft. Ook heeft haar vertrek volgens ABN Amro te maken met 'de nieuwe fase' die voor de bank aanbreekt. Waarschijnlijk gaat de staatsbank dit najaar naar de beurs.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden