personalia

Andrée van Es

Oud-politica Andrée van Es (1953) is sinds gisteren voorzitter van de raad van toezicht van Rutgers WPF, kenniscentrum seksualiteit. Zij is de opvolger van Bert Koenders, hoofd van de VN-vredesmacht in Mali.

Behalve een nieuwe voorzitter verwelkomt Rutgers WPF ook een nieuw lid in de raad van toezicht: Laurent de Vries (1959). Beiden zijn benoemd voor een periode van drie jaar.

undefined

Paul Mazursky

De Amerikaanse filmregisseur en scenarioschrijver Paul Mazursky is maandag in Los Angeles overleden. Mazursky, die vooral bekend is geworden door gepassioneerde en licht satirische films over de verhoudingen tussen man en vrouw, is 84 jaar geworden. Mazursky, die bij zijn geboorte in 1930 in New York de voornaam Irwin kreeg, begon als acteur. Zo was hij te zien in 'Fear and Desire', de eerste film van Stanley Kubrick. Later legde hij zich toe op het schrijven van scenario's en de regie van films. Mazursky werd vijfmaal voor een Oscar genomineerd: viermaal voor 'beste scenario' en één keer, voor 'An Unmarried Woman' (1978), voor 'beste film'.

Herman Brinkman

De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde heeft (KANTL) haar Vijfjaarlijkse prijs voor de studie van oudere taal, literatuur en cultuur in de Nederlanden 2014 toegekend aan medioneerlandicus Herman Brinkman, werkzaam bij het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis. De prijs van 6250 euro wordt uitgereikt tijdens de Openbare Vergadering van de KANTL op 15 oktober 2014 in het Academiegebouw in Gent.

undefined

Edward de Kam

Directeur Edward de Kam (57) legt na twintig jaar zijn functie neer als algemeen directeur van Youth for Christ Nederland. Per 1 september wordt hij area director van Youth for Christ Emena (Europa, Midden-Oosten en Noord-Afrika).

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden