personalia

Piet de Klerk

Als speciaal gezant gaat Piet de Klerk de Nederlandse internationale inspanningen in de strijd tegen het terrorisme kracht bij zetten. De diplomaat, die nauw samenwerkt met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, richt zich vooral op de aanpak van djihadstrijders en het tegengaan van terrorismefinanciering. De Klerk was hoofdonderhandelaar bij de Nuclear Security Summit in Den Haag. Daarvoor was hij onder meer ambassadeur in Jordanië.

Victor Reinier en Angela Schijf

'Flikken Maastricht' (Avrotros), met onder anderen Victor Reinier en Angela Schijf in de hoofdrol, heeft de Gouden Televizier-Ring 2014 gewonnen voor beste tv-programma. De politieserie versloeg met 46 procent van de stemmen 'Penoza' (KRO) en 'SynDROOM' (RTL 4). Humberto Tan en Chantal Janzen, beiden van RTL4, werden verkozen tot de beste mannelijke en de beste vrouwelijke tv-persoonlijkheid van het jaar.

Manfred Sellink

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen krijgt een Nederlandse directeur: Manfred Sellink. De kunsthistoricus is al werkzaam in België als directeur van de musea Brugge. Sellink studeerde geschiedenis en kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 1997 op een proefschrift over de in Antwerpen gestorven graveur en tekenaar Philips Galle (1537-1612). Daarna was hij onder meer curator van het museum Boymans Van Beuningen in Rotterdam.

Marc Kapteijn

Chemicus Marc Kapteijn (45) gaat vanaf 1 december het grondstoffen- en energiebedrijf Twence leiden. Twence, geworteld in Twente, zet afval om in grondstoffen, bouwstoffen en energie om CO2-uitstoot en het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Kapteijn heeft een brede ervaring in uiteenlopende posities in de energie- en recyclingbranche, onder meer bij het Afval en Energiebedrijf Amsterdam en afvalverzamelaar Icova.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden