personalia

Margot Dijkgraaf
Literatuurcriticus Margot Dijkgraaf wordt met ingang van 1 juni 2014 directeur van de Boekmanstichting, het studiecentrum voor kunst, cultuur en beleid. Zij volgt Cas Smithuijsen op, die de stichting sinds 1986 heeft geleid en met pensioen gaat. Zeven jaar geleden zette Dijkgraaf (53) het Academisch-cultureel centrum SPUI25 op in Amsterdam.

Tjark Tjin-A-Tsoi
De van oorsprong theoretisch natuurkundige Tjark Tjin-A-Tsoi wordt directeur-generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De ministerraad heeft dat gisteren besloten. De benoeming gaat op 1 april in. Tjin-A-Tsoi (47) is nu algemeen directeur van het Nederlands Forensisch Instituut. Hij werkte ook bij de Rabobank, Ernst&Young en Shell. Tjin-A-Tsoi volgt Gosse van der Veen op, die van 2004 tot 2014 directeur-generaal van het CBS was.

Anky van Grunsven
Dressuurrijdster en zakenvrouw Anky van Grunsven heeft de Vrouw in de Media Award 2013 gewonnen. Van de ruim 1800 mensen die online hun stem uitbrachten op de genomineerden vond 21 procent dat de drievoudig Olympisch kampioen zich het beste als deskundige in de media heeft geprofileerd. Ook Herna Verhagen (CEO PostNL) en politicoloog en Midden-Oostenkenner Monique Samuel worden als rolmodellen gezien vanwege hun mediaoptredens in 2013. Edith Schippers, minister van volksgezondheid en welzijn, werd, net als de twee voorafgaande jaren, het meest in de media genoemd. Ten opzichte van 2012 is de aanwezigheid van vrouwen in de media niet toegenomen, constateren Mediaplatform VIDM.nl en Sprekersbureau ZijSpreekt.

Niels Joosten
De burgemeester van Brummen, VVD'er Niels Joosten, wordt eerste burger van Doetinchem. Hij volgt daar Herman Kaiser (CDA) op, die vorig jaar naar Arnhem is vertrokken. Oud-staatssecretaris Tonny van der Vondervoort (PvdA) is in de tussentijd aangesteld als waarnemend burgemeester van Doetinchem.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden