personalia

Leraren van het Jaar

Wouter Siebers, Rachel Baan, Lonneke Thijs en Diederick de Vries zijn de Leraren van het Jaar 2015. Zij kregen gisteren hun titel en een kunstwerk uit handen van onderwijsminister Jet Bussemaker. De uitreiking vormde het slotstuk van het jaarlijkse Lerarencongres.

Voorzitter Joost Kentson van de Onderwijscoöperatie heette de vier winnaars welkom in de Lerarenkamer, de organisatie van (oud-)Leraren van het Jaar. Wouter Siebers werd Leraar van het Jaar van het basisonderwijs vanwege de energie waarmee hij 'kansen creëert op zoek naar gezamenlijkheid'. Rachel Baan (voortgezet onderwijs) ontwikkelde onder meer een lesmethode voor wiskunde, Lonneke Thijs (speciaal onderwijs) werd geroemd vanwege haar positieve benadering. Diederick de Vries (mbo) won de titel vanwege zijn talent om 'studenten in hun kracht te zetten'.

undefined

Arno Visser

Koning Willem-Alexander heeft gisteren op Paleis Noordeinde Arno Visser beëdigd tot president van de Algemene Rekenkamer. Ook is Francine Giskes, oud-burgemeester van Texel, benoemd tot lid van het college van de Rekenkamer. Visser volgt Saskia Stuiveling op, die met pensioen is na zestien jaar bij het college dat toezicht houdt op de rechtmatigheid en doelmatigheid van overheidsuitgaven. Visser was hiervoor onder meer Tweede Kamerlid en wethouder in Almere. In 2006 was hij voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie naar het tbs-stelsel.

undefined

Lucie Horsch

Blokfluittiste Lucie Horsch (1999) is de winnares van de vierde Concertgebouw Young Talent Award, een initiatief van Het Koninklijk Concertgebouw en Deutsche Bank. De prijs voor jong talent wordt uitgereikt op 19 januari 2016. Al vroeg won Horsch prijzen, zoals de Talentenjacht van Het Concertgebouw (2009) en het Prinses Christina Concours (2012). In 2014 vertegenwoordigde ze Nederland tijdens de 'Eurovision Young Musicians' in Keulen.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden