personalia

Reinout Scholten van Aschat

In de verfilming van de bekende roman 'Nooit meer slapen' van Willem Frederik Hermans gaat Reinout Scholten van Aschat de rol van de jonge geoloog Alfred Issendorf vertolken. De regie is in handen van Boudewijn Koole, die eerder de internationaal bekroonde speelfilm Kauwboy maakte. De opnames van de Engelstalige film, die onder de titel 'Beyond Sleep' wordt uitgebracht, vinden komende zomer plaats in Noorwegen. 'Nooit meer slapen' uit 1966 is een van de meest gelezen naoorlogse Nederlandse romans. Het verhaal gaat over de overlevingstocht van geoloog Issendorf die in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten. Scholten van Aschat won in 2012 een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in 'De Heineken Ontvoering'.

undefined

Wendy van Dijk

Goed nieuws voor fans van 'Moordvrouw'. Hoofdrolspeelster Wendy van Dijk meldt dat een nieuwe reeks afleveringen in aantocht is. "Ja! Er komt een 4e seizoen!!!! ben ik zelf heel blij om haha!", twittert zij. Zondagavond werd de laatste aflevering van de derde reeks uitgezonden. Het vierde seizoen moet nog wel worden gedraaid. Ruim twee miljoen mensen keken zondagavond naar de laatste aflevering van 'Moordvrouw'; blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

undefined

Faruk Coskun

Student Faruk Coskun (railvoertuigonderhoud aan het ROC Zadkine) van Turkse afkomst is een van de vier winnaars van de ECHO Award 2014 voor excellent allochtoon talent in het hoger onderwijs. De landelijke stimuleringsprijs ging ook naar de Chinese Yingying Luo (duurzame energietechnologie aan de TU Delft), de Ethiopische Enko Dijkstra (commerciële economie aan de Hogeschool van Amsterdam) en de Filipijnse Sheryl Lynn Baas (culturele antropologie en ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Leiden). Ze zijn beoordeeld op hun studieprestaties en hun capaciteit om bruggen te slaan tussen verschillende bevolkingsgroepen.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden