personalia

Dagmar Winkelhorst

Dagmar Winkelhorst (34), manager van de afdeling dienstverlening, communicatie en informatie van de gemeente Midden-Delfland, is 'Jonge ambtenaar van het jaar' geworden. Winkelhorst kreeg de jury aan haar kant met een pleidooi voor het ambtenaarschap dat waarde toevoegt aan de samenleving en het leven van de individuele burger, en zich niet slechts richt op het plaatsen van de juiste vinkjes in de juiste vakjes. Futur, het landelijke netwerk voor jonge ambtenaren, organiseert deze verkiezing om het belang van talenten bij de overheid onder de aandacht te brengen.

undefined

Maartje Wortel

Schrijfster Maartje Wortel (1982) heeft naar aanleiding van haar roman 'IJstijd' de BNG Bank Literatuurprijs 2014 gewonnen. Deze prijs is een oeuvreprijs bedoeld voor Nederlandstalige auteurs die geboren zijn in 1974 of later. Volgens de jury overtuigt Maartje Wortel met haar nuchtere, constaterende stijl.

undefined

Zanny Minton Beddoes

Het weekblad The Economist krijgt de eerste vrouwelijke hoofdredacteur in zijn geschiedenis. De 47-jarige Zanny Minton Beddoes is aangesteld om het 172 jaar oude, toonaangevende blad te gaan leiden.

Beddoes volgt John Micklethwait op, die hoofd van Bloomberg News is geworden. Ze werkt al sinds 1994 voor The Economist.

undefined

Ian Buruma

Auteur Ian Buruma houdt dit jaar de 4 mei-voordracht tijdens de Nationale Herdenking in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Hoe de wereld zich oprichtte uit de puinhopen van de oorlog en hoe de oorlog heeft doorgewerkt in het leven van de tweede generatie zijn onderwerpen die hij in zijn voordracht benoemt.

De in Nederland opgegroeide Buruma (1951) is sinoloog en woont en werkt in New York waar hij hoogleraar democratie, mensenrechten en journalistiek is aan het Bard College.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden