personalia

Pallas Agterberg

Directeur strategie van netwerkbeheerder Alliander, Pallas Agterberg, heeft gisteren de eerste Cruquius Penning gekregen van de gemeente Haarlemmermeer. De gemeente wil met deze onderscheiding jaarlijks een pionier op het gebied van de circulaire samenleving in de schijnwerpers zetten. Agterberg krijgt de penning onder meer 'vanwege haar innovatieve denkwijze, en omdat ze anderen weet te inspireren om mee te doen' in het ontwikkelen van nieuwe, duurzame technologieën. Burgemeester Theo Weterings en juryvoorzitter architect Thomas Rau reikten de Penning uit tijdens de - eveneens - eerste 1852 Lezing. In 1852 werd de Haarlemmermeer drooggelegd.

undefined

Humberto Tan

Broadcast Magazine heeft Humberto Tan uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2015. De presentator van talkshow 'RTL Late Night' heeft de prijs volgens de redactie van het mediavakblad mede te danken aan zijn persoonlijkheid. "Hij is dusdanig gegroeid in zijn rol en had als geloofwaardig multitalent zoveel impact, dat de redactie hem wel tot Omroepman van 2015 móest uitroepen." Zo wordt zijn rol geroemd in het verhitte debat over het uiterlijk van Zwarte Piet. Tijdens de uitzending zei Tan: "Blijf koel in het hoofd en warm in het hart."

undefined

Anne Wil Blankers

Met Paul de Leeuw en Freek Bartels staat Anne Wil Blankers op de planken in 'Moeders en Zonen' van Terrence McNally. Deze Broadwayhit is voor het eerst in Nederland te zien. Het toneelstuk verhaalt over een moeder (Blankers) die de ex-partner (De Leeuw) van haar overleden zoon bezoekt. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde gaat zij de confrontatie met hem aan.

undefined

Douwe Bob

Nederland is bij de loting voor het Eurovisiesongfestival ingedeeld in de eerste halve finale. Singer-songwriter Douwe Bob doet op 10 mei een poging zijn lied naar de finale te loodsen. De tweede halve finale is op 12 mei.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden