personalia

Caroline de Gruyter

Journalist Caroline de Gruyter heeft de Heldringprijs gewonnen. Dat is de prijs voor beste columnist. De Gruyter kreeg de Heldringprijs zaterdag tijdens de zesde 'Nacht van NRC' in De Doelen in Rotterdam. De Gruyter schrijft wekelijks haar column 'In Europa' voor NRC Handelsblad. Ze werkt sinds 1994 voor de krant, eerst als correspondente in het Midden-Oosten en tegenwoordig vanuit haar woonplaats Wenen. Eerder ging de Heldringprijs naar Hans Goslinga (Trouw), Sheila Sitalsing (De Volkskrant) en Folkert Jensma (NRC). De prijs is een eerbetoon aan Jérôme Louis Heldring, voormalig hoofdredacteur en columnist voor NRC Handelsblad.

undefined

Rob van Reijn

Pantomimespeler Rob van Reijn is gisteren op 86-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Dat maakte zijn familie bekend. Van Reijn was al enige tijd ziek. Hij trad voor het eerst op in 1950 en groeide in de loop der jaren uit tot de bekendste Nederlandse pantomimespeler ooit. Van Reijn trad veelvuldig op in het theater en was regelmatig op televisie te zien.

undefined

Mirjam Salet

PvdA'er Mirjam Salet (63) wordt de nieuwe burgemeester van Nissewaard. Sinds 1 januari is ze al waarnemend burgemeester van de Zuid-Hollandse fusiegemeente. Nissewaard ontstond op die datum uit een samenvoeging van de gemeenten Spijkenisse en Bernisse.

undefined

Tom Fassaert

Het International Documentary Film Festival Amsterdam (Idfa) opent woensdag met 'A Family Affair' van de Nederlandse regisseur Tom Fassaert (1979). In deze documentaire kijkt hij naar de geschiedenis van zijn eigen familie.

In totaal zijn meer dan driehonderd documentaires te zien op de 28ste editie van het Amsterdamse festival. Daarvan komen er vijftig uit Nederland. Bijna tachtig documentaires beleven hun wereldpremière op het Idfa. Het festival duurt tot en met 29 november.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden