personalia

Gijs de Vries
Gijs de Vries (55) is door het verenigingsbestuur van het Nederlande Rode Kruis voorgedragen als nieuwe algemeen directeur van de vereniging. Zijn benoeming wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de ledenraad van het Rode Kruis op zaterdag 7 december. De Vries volgt Cees Breederveld op, die per 1 januari 2014 met pensioen gaat. De Vries maakte eerder deel uit van de directie van Capgemini Nederland. Hij woont in Amersfoort, is getrouwd en heeft drie kinderen en twee pleegkinderen.

Jos Berkemeijer
Jos Berkemeijer (59) is de nieuwe voorzitter van de commissie pensioenen van de CSO, het samenwerkingsverband van de ouderenbonden NOOM, UnieKBO, PCOB en NVOG. Hij volgt Joop Beugelsdijk op, jarenlang het boegbeeld van de CSO op het gebied van pensioenen. De CSO is na het wegvallen van overheidssubsidie omgebouwd tot een vrijwilligersorganisatie.

Tim Douwsma
Tim Douwsma (26) is de nieuwe presentator van het dansprogramma 'Avro Junior Dance'. Hij is de opvolger van Kim-Lian van der Meij en Ewout Genemans, die de show presenteerden maar de Avro gaan verlaten. De Friese zanger was eerder dit jaar al bij de Avro te zien als jurylid tijdens de finale van het Avro Junior Songfestival.

Douwsma is sinds 2010 presentator van 'Sterren.nl' en presenteert voor de Tros het kinderprogramma 'Karaoke Kids'.

Roland Kortenhorst
Roland Kortenhorst is benoemd tot voorzitter van de stichting Koninklijke PIT Pro Rege. Hij volgt Leo Bron op die tien jaar leiding gaf aan de goede doelenstichting. Vanuit christelijke inspiratie zet de stichting zich in voor het welzijn van en de zorg en aandacht voor militairen, veteranen en hun thuisfront. Kortenhorst zat van 2002 tot 2008 voor het CDA in de Tweede Kamer en was namens de christendemocratische fractie defensiewoordvoerder.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden