personalia

Burgemeester Rehwinkel
Burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen vertrekt per 1 november naar Barcelona. Hij wordt speciaal vertegenwoordiger van een organisatie die lokale overheden helpt bij rampen. Dat maakte Rehwinkel gisteren bekend op zijn Facebook-pagina. Hij gaat de functie vervullen op verzoek van de United Cities and Local Governments (UCLG).

In april van dit jaar maakte de PvdA'er al bekend dat hij bedankt voor een tweede termijn als burgemeester van Groningen. Zijn ambtstermijn loopt in 2015 af. Rehwinkel liet toen ook weten niet verder te willen in de politiek. Hij zegt dat hij al een "langer bestaande wens had om de slachtoffers van natuurrampen en humanitaire crises beter te hulp te kunnen komen".

Basketballegende Sergei Belov
De Russische basketballegende Sergei Belov is op 69-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn voormalige club CSKA Moskou gisteren bekendgemaakt. Hij was al enige tijd ziek. Belov maakte 14 jaar deel uit van de nationale ploeg. De basketballer had in 1972 een belangrijk aandeel in het olympisch goud bij de Spelen in München. In de finale tegen de Verenigde Staten maakte hij 20 punten. Ook behaalde Belov met de toenmalige Sovjet-Unie twee keer de wereldtitel en werd hij vier keer Europees kampioen. In 1980 mocht de basketballer bij de Spelen van Moskou de vlam ontsteken bij de openingsceremonie, vanwege zijn grote verdiensten voor de sport. Na zijn actieve loopbaan was Belov ook succesvol als trainer.

Jozias van Aartsen gaat vrijwel zeker door als burgemeester van Den Haag. De gemeenteraad staat achter zijn herbenoeming, bleek gisteravond tijdens een vergadering. Van Aartsen was de enige kandidaat. Van Aartsen (65) is sinds 2008 burgemeester van zijn geboortestad. Hij ligt goed bij de inwoners. Volgend jaar loopt zijn eerste termijn af. Officieel moet koning Willem-Alexander uiteindelijk beslissen over de herbenoeming van Van Aartsen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden